Etiketler:


Ankara Emniyet Müdürlüğü, aralarında terör örgütü El Kaide'nin Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen kişiyle birlikte 13 zanlıyı gözaltına aldı.

Bir ihbar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi tarafından başlatılan operasyonda, terör örgütü El Kaide ile bağlantılı olduğu iddia edilen 13 kişi gözaltına alındı. Emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, 7 ayrı adrese gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan kişilerden birinin örgütün Türkiye temsilcisi olduğu kaydedildi. Yakalan kişilerin terör örgütü El Kaide'nin Taifetul Mansura yapılanması olduğu belirtildi. Operasyonlarda bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bir adet kaleşnikof marka silah, altı adet bu silaha ait şarjör üç adet kuru sıkı tabanca, bomba yapım krokisi ve bomba yapımında anahtar vazifesi görecek düzenek, örgütün yapılanma şeması, biri gece görüş olmak üzere iki adet dürbün, bilgisayar ve bilgisayar malzemeleri, çok sayıda örgütsel doküman, sahte nüfus cüzdanı ve pasaportlar ele geçirildi.

Grubun ayrıca Afganistan'da faaliyet gösteren Ebu Zer El Turki'ye gönderilmek üzere hazırlanan çok sayıda kamuflaj elbisesi ve tıbbi malzemeye de el konuldu. Adana Emniyeti ile eş zamanlı yapılan operasyonda gözatına alınan 13 kişi sağlık kontrolünün ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edildi

Comments (0)

Yorum Gönder

Google kullanıcı değilseniz yorumlama biçiminden Anonimi seçerek yorum yazın..!!