BMW'nin ilk arazi modeli olan X5 asfalt üzerinde sergilediği performans ile dikkat çeken bir model. Tuning firmaları arasında da popüler bir model olan BMW X5 bu kez G-Power tarafından modifiye edildi.

Daha önce tanıtılan ve gene G-Power tarafından modifiye edilen X5 Typhoon üzerinden geliştirilen ve sınırlı sayıda üretilecek olan X5 Typhoon Black Pearl adına uygun olarak sadece siyah olarak üretilecek. Öncüsüne göre daha agresif bir gövde kitine sahip olan Black Pearl, yeni ve soğuk havanın motora daha etkili bir şekilde ulaşmasını sağlayan havalanadırma kanallarına sahip kaputu, daha geniş çamurlukları ile oldukça sert bir görünüme sahip.

Arka tamponun altında yer alan difüzör ve bagaj kapağına takılan spoiler ile dış görünümü tamamlanan Black Pearl, 23 inç çapında alüminyum jantların üzerinde ilerliyor. Jantları saran lastiklerin markası ise Michelin.

Kaputun altında ise aslan yatıyor desek yeridir. 4.8 litrelik V8 motor SK III RS süpercharger ile desteklenmiş. Daha fazla soğuk hava için kullanılan hava filtresi karbon fiberden üretilen bir haznenin içerisinde bulunuyor. Yanma sonucu oluşan atık gazların tahliyesi ise Speedflow egzoz ile sağlanıyor. Yeni bir egzoz manifoldu ve yüksek performans için tasarlanmış katalitik konvertör içeren bu sistem performans çalışmalarında sıklıkla kullanılıyor. Motorun yüksek devirlerde yakıt sorunu çekmemesi için daha fazla püskürtme kapasitesine sahip enjektörler kullanılmış. Motorun içinde yapılan değişiklikler bittikten sonra ise yazılım değiştirilerek sağlıklı çalışan bir motor elde edilmiş.

Tüm bu işlemlerden sonra motor 625 beygir ve 700 Nm tork üretecek hale gelmiş. Bu değerler ile Balack Pearl 0-100 km/s hızlanması 4.5 saniye sürüyor. Maksimum hızı 300 km/s'e ulaşan Black Pearl, 200 km/s hıza çıkmak içinse 16 saniyeye ulaşıyor.

Comments (0)

Yorum Gönder

Google kullanıcı değilseniz yorumlama biçiminden Anonimi seçerek yorum yazın..!!