Nokia'nın iş dünyası için tasarladığı E serisine yeni bir model daha eklendi Uzun süredir beklenen Nokia E72 tasarım ve boyut olarak bir önceki E71 ile benzerlik gösterse de bazı özellikler üst seviyeye çıkarılmış gözüküyor. İlk bakışta göze çarpan yenilik cep telefonu kamerası 5 megapiksel gibi yüksek bir çözünürlüğe ulaşmış. Bir diğer yenilik ise hemen kamera yanında bulunan yüksek ses çıkışı sağlayan hoparlör. Ürün gerek ekranı gerekse tuş takımı ile piyasadaki diğer akıllı cep telefonlarına göre kolay kullanım ile avantaj sağlıyor.

Telefon 320x240 piksel çözünürlüğe sahip 2,36 inçlik ekranı sayesinde web sayfalarında gezinirken ve navigasyon özelliğini kullanırken görüntüleme alanı açısından büyük kolaylık sağlıyor.

Tam klavye tam konfor

Özellikle QWERTY fiziksel klavye küçük tuşlara sahip olmasına rağmen çıkıntı yapısı ile mesaj yazarken, web'de gezinirken işlemlerimizi hızlandırıyor. Bu klavyenin en büyük yardımcısı ise merkezde bulunan her yöne hareket edebilen optik navigasyon tuşu. Bu tuş, fare imleci görevini de dokunmatik yüzeyi ile yerine getiriyor. E-posta ajanda, rehber ve mesajlar için ayrılan kısayol tuşları ile de tek bir dokunuşla bu alanlara anında ulaşabiliyorsunuz.

802.11 b/g kablosuz bağlantının yanı sıra HSDPA modemi sayesinde 10,2 Mbps'a kadar bağlantı hızına destek veren E72 Symbian 9.3 işletim sistemi kurulu olarak geliyor. 10,1 mm'lik kalınlığı, 128 gr'lık ağırlığı ile bir cep bilgisayarından çok standart bir cep telefonu boyutlarında olan E71 bu özelliği ile size yük olmadan yanınızda ofisinizi taşımanıza olanak tanıyor. Nokia E72'nin satış fiyatı 1099 TL

Comments (0)

Yorum Gönder

Google kullanıcı değilseniz yorumlama biçiminden Anonimi seçerek yorum yazın..!!