Erkeklere Angelina Jolie’i neden sevdiklerinizi sorduğumuz zaman çok güzel baktığını söylüyorlar. Tamamen gözlere odaklanılarak yapılmış egzotik bir makyaj ile siz de bu görünüme kavuşabilirsiniz.

YÜZ

Fondöten / Kapatıcı:
Bu görünümü elde etmek için göz haricindeki kısımlarda naturel tonlar kullanmanız gerekecektir. Nemlendirici uyguladıktan sonra mat ya da kadifemsi yapıda bir fondöteni uyguladıktan sonra göz altına ve göz kapağına kapatıcı uygulayın. Sivilcelerin üzerine de kapatıcı uygulayabilirsiniz. Daha sonra büyük bir pudra fırçası yardımıyla toz pudra uygulayarak makyajınızı sabitleyin.Göz çevresine toz pudra uygularken sünger ya da puf kullanabilirsiniz. Bu işlem göz kaleminizin daha kalıcı olmasını sağlar.

Allık: Cilt tonunuza ve göz renginize uygun pembe ya da şeftali tonlarında allığınızı uygulayın. Eğer yüzünüz yuvarlak ise allığınızı elmacık kemiklerinize uygulayın. Yüzünüz oval ya da köşeli ise allığınızı elmacık kemiğinizin üst kısmına uygulayabilirsiniz.

GÖZLER

Göz Kapağı: Işıltılı doğal kahverengi ya da ten rengi far göz kapağınızın kat kısmına kadar uygulayın. Alt kirpik hizanınız boyunca da farı uygulayın.

Göz Kapağı Kat Kısmı: Kahverengi ya da açık gri renklerinde farı köşeden köşeye göz kapağınızın kat bölümüne uygulayın.

Kaş Altı: Ten rengi ya da krem farı kaş altı bölgesine uygulayın.

Göz Kalemi: Bu görünümü elde edebilmek için iki farklı renkte göz kalemi kullanmalısınız. Siyah ve koyu kahverengi kalem. Kalem ya da ıslak pudra kalem olabilir.

Önce koyu kahverengi kalemle işe başlıyorsunuz. Alt ve üst kirpik çizgisini kahverengi kalemle çizin. Üst kirpik çizgisine kalem çekerken aşağıdan alt kirpik çizgisine çekerken ise yukarıdan başlamakta fayda var. Fırça ile de kalemin üzerinden geçiniz.
Daha sonra siyah göz kaleminizi alın. Üst kirpik çizgisine siyah kalem çekin. 1/4 ‘lük iç köşeden başlayarak çizgiyi dış köşeye doğru genişletin. Dış köşeye doğru geniş çekilen kalem gözlerinizin daha dramatik görünmesini sağlar.

Son olarak alt kirpik çizgisine siyah kale çekerek bitirin. Dış köşeden başlayarak 1/3′lük kısımda çizgiyi bitirin. Bu çizgiyi isterseniz ünger yardımıyla yayabilirsiniz. Bunun için ilk önce kahverengi kalemi toz pudra yardımıyla sabitlemeniz gerekmektedir.

Kaş: Kaşlarınızı saç renginizden biraz koyu renkte bir pudra ya da kalem yardımıyla belirginleştirin.

Maskara: Kirpiklerinizi kıvırın ve siyah uzun gösteren maskara uygulayın. Angelina üst göz kapağının dış köşesine takma kirpik uygulamaktadır. Siz de dramatik bakışlar elde etmek için takma kirpik uygulayabilirsiniz.

DUDAK

Uçuk bir pembe ya da şeftali tonlarında ruj seçin. Bir kat uygulayın peçete yardımıyla fazlasını alın. Parlatıcı uygulayın.

Comment (1)

angelina jolie güzel bir kadın makyaj da herkadında olmadığı kadar güzel yakışıyor. Eminim makyajı için de bizim türk şarkıcıları popcuları kadar da para harcamıyordur. o kadar zengin olmasına rağmen baksanıza 200 300 dolarlık güneş gözlükleri takıyormuş.

Yorum Gönder

Google kullanıcı değilseniz yorumlama biçiminden Anonimi seçerek yorum yazın..!!