Çin maden mucizesi

28 Mart günü yeni bir tünel açmak için kazı yapan madenciler yanlışlıkla içi su dolu eski bir tünelin duvarını yıktılar. Yaşanan sel baskını sonucu tam 153 işçiyi yeraltında hapis kaldı. Zamana karşı yarışan kurtarma görevlileri ümitlerini yitirmeye başlarken, 2 Nisan günü madencilerin hapsolduğu kuyunun derinliklerinden duvara vurma sesleri duyuldu.
Kurtarma ekipleri zaman kaybetmeden tünelden aşağıya süt ve şeker gönderdi ve ümit verici sözlerle içeride sıkışıp kalan madencilere güç verdi. Üç gün sonra, kuyunun derinliklerine inen kurtarma ekipleri, çoğu iyi durumda bulunan 115 madenciyi kısıldıkları tünelden kurtardı. Bir haftadan fazla süren ölüm kalım savaşı ardından, dünyanın en ölümcül maden sanayisine sahip olma yönünde kötü bir ünü olan Çin’de büyük bir coşku yaşandı.

Hudson Nehri üzerindeki mucize

15 Ocak 2009 tarihinde, televizyonlarını açan ABD’liler tabiri caizse koltuklarına mıhlandı. Ekranda buz gibi bir kış gününde bir yolcu uçağı New York City’deki Hudson Nehri’ne inmeye çalışıyordu. Bu görüntüler kadar büyüleyici olan diğer olay, US Airways 1549 sefer sayılı uçağının kabin görevlileri ve yolcularının nehrin üzerine inmiş uçaktan hızlı bir şekilde tahliye edilmesiydi.
Peki suçlu kimdi? Bir kaz sürüsü, uçak LaGuardia Havaalanından kalktıktan bir süre sonra uçağın her iki motoruna girip devre dışı kalmalarına neden olmuştu. Uçağın kaptan pilotu Chesley Sullenberger ve ikinci kaptan Jeffrey Skiles, dünya havacılık tarihinde en başarılı acil inişin altından kalmasını bildi ve 155 kişinin hayatını kurtardı.

Jessica bebek

ABD’nin Teksas eyaletindeki Midland kenti, eski ABD Başkanı George W. Bush’un çocukluğunun geçtiği yer olarak tanınmadan önce, ABD televizyon tarihindeki en önemli olaylardan birine tanık olmuştu: Jessica isimli bebeğin 2.5 gün boyunca bir su kuyusunda sıkışarak ölümle burun buruna gelmesi. 14 Ekim 1987 tarihinde, halasının arka bahçesinde sadece bir dakikalığına yalnız bırakılan 18 aylık Jessica McClure, 20 santimetre çapında ve 7 metre derinliğindeki kullanılmayan su kuyusunun içine düştü.
Kurtarılması 58 saat süren Jessica’nın, kuyudan çıkartıldıktan sonra yüzünü sargı bezleri içinde gösteren fotoğrafı, Pulitzer Ödülü’ne layık görüldü. Konuşabilecek yaşa eriştiği zaman verdiği röportajda, Jessica hiçbir şey hatırlamadığı olaydan geride kalan izleri “kurtuluşunun” kanıtı oldukları için “onurla” taşıdığını belirtti. Bugün 24 yaşında, evli bir anne olan Jessica, bir yıl içinde kuyuda geçirdiği üç gün boyunca kendisine destek vermek için Winnie the Pooh şarkıları söyleyen insanların topladığı 1 milyon dolarlık fona erişim hakkı kazanacak.

Comments (0)

Yorum Gönder

Google kullanıcı değilseniz yorumlama biçiminden Anonimi seçerek yorum yazın..!!